ПочетокРаботно претседателствоЧленовиСемејствата на членовитеСпонзориКонтролен одборФотографииКорисни адресиКонтактАрхиваАрхива 2011 избори
Добродојдовте на интернет страните на Друштвото „Македонија“ - Echallens
Основано во 1989
Артикли 2012
Артикли 2011
Иницијативи
Télécharger le fichier
Иницијативи

Tема Психологија.

На 28 мај 2011 се одржа предавање
од доменот на психолологијата.
Крајна цел на психолологијата е подобрување
на квалитетот на живеењето,
а тоа пак е прва и најважна цел на секој поединец и
секое семејство, во секоја смисла.
 

Имено, станува збор за проект
изработен од г-ѓа Весна Рохр Анчева,
специјалист психолог, насловен "Мојот
живот и јас" кој опфаќа теми од животот
на поединецот и семејствата. Темите се
презентираат преку предавања и
работилници (workshops) од страна
на г-ѓа Рохр, но работата е интерактивна, што
значи сите присутни земаат активно учество.

Овој проект започна со предавање на
тема "Надеж" и искрено се надеваме како
што е и предвидено според програмата
на клубот, а и заради големиот интерес
на нашите луѓе,ќе се продолжи со работа
од септември на теми предвидени според
проектот (семејство, родителство,
адолесценти, комуникација...)

Истовремено нагласуваме, овој проект
ќе биде спроведен низ цела Швајцарија
каде се нашите македонци.

За подетални информации можете да
прашате на оваа е-маил адреса:

ivavesnarohr@gmail.com

Погледнете ја предлог програмата на PDF.
 

 


Vesna Rohr,
Rue de Mossel 8,
1523  Granges-près-Marnand
Suisse
+41 26 668 01 20ПочетокРаботно претседателствоЧленовиСемејствата на членовитеСпонзориКонтролен одборФотографииКорисни адресиКонтактАрхиваАрхива 2011 избори