ПочетокРаботно претседателствоЧленовиСемејствата на членовитеСпонзориКонтролен одборФотографииКорисни адресиКонтактАрхиваАрхива 2011 избори
Добродојдовте на интернет страните на Друштвото „Македонија“ - Echallens
Основано во 1989
Турнир во мал фудбал 2014 St-Barthélemy
15.09.2013-Турнир во голем фудбал по повод 8-ми Септември
Турнир во мал фудбал 2013 St-Barthélemy
Караван низ Македонија 2014
Годишна програма 2013
Стара-Нова Година 2014
Меморијален турнир во мал фудбал Борис Трајковски
Неделен фудбал
Весниците за Друштвото
Македонија 2025
Новогодишен ручек 2013 со локалната власт и членовите на друштвото
Годишна програма 2013
ГОДИШНА ПРОГРАМА НА ДРУШТВОТО
                             -  2 0 1 3 -

24.02.2013  -  Турнир Борис Трајковски,

09.05.2013  -  Пролетен Турнир „Македонија“,

15.09.2013  -  Турнир во голем фудбал по повод 8-ми Септември,

08.12.2013  -  Ново годишен ручек со локалната власт и членовите на друштвото.

НОВОГОДИШЕН РУЧЕК ЗА ЧЛЕНОВИТЕ НА ДРУШТВОТО
 
Не Кажувај Либе“ и Зоран Џорлев
 
 
Оваa година друштвото „Македонија“ од Ешелан, новогодишниот ручeк го организира на 08.12.2013
година од 10 часот, во комуналната сала на St-Barthelemy.
 
Традиционални македонски специјалитети припремен од нашите сопруги.
Гости на денот: Општина Еchallens, Општина St-Barthelmy, и Општина Goumens-la-Ville.
 
За доброто расположение на присутните гости, еден гост од Македонија го поканивме,
ЗОРАН ЏОРЛЕВ, виолинист и директор на Танец.

 
  
Претседател: Иван Трајков
Тел: 079 331 72 49

11.01.2014  -  Дочек на стара нова година

Датите се дадени приближно.

Друштвото го резервира правото на промена датите.


ПочетокРаботно претседателствоЧленовиСемејствата на членовитеСпонзориКонтролен одборФотографииКорисни адресиКонтактАрхиваАрхива 2011 избори