ПочетокРаботно претседателствоЧленовиСемејствата на членовитеСпонзориКонтролен одборФотографииКорисни адресиКонтактАрхиваАрхива 2011 избори
Добродојдовте на интернет страните на Друштвото „Македонија“ - Echallens
Основано во 1989
Турнир во мал фудбал 2014 St-Barthélemy
15.09.2013-Турнир во голем фудбал по повод 8-ми Септември
Турнир во мал фудбал 2013 St-Barthélemy
Караван низ Македонија 2014
Годишна програма 2013
Стара-Нова Година 2014
Меморијален турнир во мал фудбал Борис Трајковски
Неделен фудбал
Весниците за Друштвото
Македонија 2025
Новогодишен ручек 2013 со локалната власт и членовите на друштвото
Караван низ Македонија 2014
К А Р А В А Н    Н И З    М А К Е Д О Н И Ј А   2014
 
 
М.Д.Д „Македонија“ од Еchallens заедно со хорот l’Harmonie des Campagnes од местото Goumoens la Ville во Петок 01.02.2013 на заеднички состанок едногласно се усвои предлог проектот „Караван низ Македонија 2014“.
 
Машкиот хор од локалното подрачије со своите сопруги и блиски пријатели на Македонците од овој крај во септември 2014 година ќе ја посетат Македонија во период од седум дена, а во иста прилика ќе настапат со хорски песни низ неколку градови во Македонија.

 
Потребно е да се нагласи дека интересот за патување во Македонија е огромен, така да освен хорот во овој културен караван ќе отпатуваат и други заинтересирани личности од Еchallens и околината.

Тоа што е посебно занимливо  за хорот, е што во својот репертоар имаат неколку македонски народни песни во хорска адаптација, а истите ги изведуваат на нивните наспати во Швајцарија.

Бројот на пријавените досега е околу
150 посетители.
 
Во караванот на посетители освен хорските изведувачи се наоѓат и лица од врвот на политиката на Швајцарија, а исто и деловни луѓе.
 
Во придружба на овој заеднички проект ќе отпатуваат и неколку членови на друштвото Македонија заедно со своите сопруги.
Претседател, Иван Трајков - 079 331 72 40


ПочетокРаботно претседателствоЧленовиСемејствата на членовитеСпонзориКонтролен одборФотографииКорисни адресиКонтактАрхиваАрхива 2011 избори